• Вы находитесь здесь:

  • Главная
  • Новости
  • III этап Всеукраинского конкурса "Учитель года" в номинации русский язык и литература

III этап Всеукраинского конкурса "Учитель года" в номинации русский язык и литература

2013-02-14

/Files/photogallery/719/P2143361.JPG

14 лютого – свято закоханих … в російську мову

Серед безмежного океану професій є одна особлива, почесна, але разом із тим дуже відповідальна – учитель, педагог. Бути вчителем – значить бути непересічною особистістю: долучати дитину до наукових знань, соціально-практичного досвіду, великого світу культури, формувати її світогляд, власну життєву позицію, культуру спілкування — ось основні напрями діяльності вчителя. В Україні багато талановитих, високо професійних учителів, і саме для виявлення і популяризації передового педагогічного досвіду проводяться численні освітянські конкурси.

Але конкурс «Учитель року», безумовно, одна з найзначніших подій в житті міста та області. У цьому році вперше у нашій незалежній державі проходив він і в номінації «Російська мова».

Фінал першого етапу відбувся у кінці грудня 2012 року, другий етап зібрав конкурсантів у Херсонській академії неперервної освіти. І ось, нарешті, найвідповідальніша подія – проведення кожним з конкурсантів уроку з незнайомими дітьми. Таким експериментальним майданчиком стала Херсонська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №45 Херсонської міської ради, де дуже тепло прийняли всіх претендентів на звання кращого вчителя області. Не треба говорити про те, що вирішили показати свій професіоналізм найдостойніші вчителі області: Кривенкова О.Л. (Білозерський район), Остапчик А.Н. (Цюрупинський район), Полякова В.В. (Нижньосірогозький район), Підгайна М.Е. (м.Херсон), Шпонька М.О. (Горностаївський район), Ященко О.Г. (м.Нова Каховка). А найцікавіше те, що кожен з учасників активно допомагав своїм колегам під час презентації досвіду. В атмосфері конкурсу відчувалось більше взаємопідтримки, ніж конкуренції.

Не підвели не тільки конкурсантки, але й діти, які розуміли, який серйозний іспит доведеться скласти їх «новому» вчителю. І так вийшло, що 14 лютого стало справжнім святом закоханих … в російську мову: учні аплодисментами проводжали «своїх» вчителів – а це вагомий аргумент на користь професійного рівня педагогів, що брали участь у конкурсі.

Нелегко було і журі, тому що треба було обрати найкомпетентнішого вчителя, який зможе на високому рівні представити рідну область на ІІІ етапі Всеукраїнського конкурсу «Вчитель року», який проходитиме в квітні у Запоріжжі.

Голова журі Чиркун Людмила Іванівна, кандидат філологічних наук, доцент Херсонського державного університету, відмітила, що кожна з конкурсанток виявилася творчою особистістю, якій властива незвичайна працездатність і максимальна готовність прийти на допомогу своїй колезі. Проявити себе вчителям допоміг, безумовно, високий рівень організації заходу педагогічним колективом і учнями Херсонської загальноосвітньої школи №45.

Організатор обласного етапу конкурсу в номінації «Російська мова» Левандовська Олена Іванівна, завідувач науково-методичної лабораторії світової літератури Херсонської академії неперервної освіти, підкреслила, що професійні та особистісні якості всіх конкурсанток свідчать про те, що на цьому методичному святі вчителі не випадково. Але треба було вибрати одного переможця ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу «Вчитель року» - ним стала вчитель Херсонської спеціалізованої школи №24 Підгайна Марина Едуардівна.

Уроки, проведені конкурсантами з учнями Херсонської загальноосвітньої школи №45, яскраво свідчили про талановитість українського вчителя і великий потенціал учнів, які з великим бажанням доносили красу російського слова усім присутнім.

/Files/photogallery/719/P2143362.JPG

Кол-во просмотров: 381

Комментарии